2 Cat gummihjulslæssere holder Vestforbrænding kørende

2 Cat gummihjulslæssere holder Vestforbrænding kørende

Hvis én funktion svigter, går alt i stå

Vestforbrænding i Glostrup er Danmarks største forbrændingsanlæg til fjernvarme. Omkring 550.000 tons affald ryger årligt igennem anlægget, som forsyner cirka 65.000 fjernvarmebrugere og el svarende til 168.000 borgeres elforbrug.

Forsyningssikkerheden står på spil 24/7 alle årets dage. Går noget i stykker, får det lynhurtigt meget tydelige konsekvenser.

– Jeg har engang været ude med kaffe til lastbilchaufførerne. De holdt i kø helt ud til Ballerup Boulevard, fordi grabben i affaldssiloen var gået stå, siger teamleder Kurt Engberg.

Af selv samme grund køber Vestforbrænding også kun maskiner ind, hvor leverandøreren kan sikre høj driftssikkerhed og pålidelighed. At det er vigtigt, får man en klar fornemmelse af, når man træder ind i sorteringshallen.

Holder de to Cat hjullæssere stille,går alt i stå

En hvepserede
Sorteringshallen leder tankerne hen på en hvepserede. En uendelige sværm af lastbiler summer omkring de mange aflæsningssteder. Læsser affaldet af og holder konstant to Cat læssemaskiner fuldt beskæftiget. Læssemaskinerne drøner fra bunke til bunke og skubber affaldet det sidste stykke ind i et kæmpe affaldsmagasin. En stor kran med kraftfulde kæber fodrer herefter de to affaldsovne.

– Pris og kvalitet er selvfølgelig vigtigt, men lige så afgørende er det med en leverandør, der stiller med en serviceorganisation, der rykker hurtigt ud, hvis vi har et nedbrud, pointerer Kurt Engberg.

– Og at maskinerne opfylder vores krav til sikkerhed og gode miljømæssige arbejdsforhold for vores maskinførere, supplerer Vestforbrændings kommunikationschef, Per Goosmann.

Miljø og bæredygtighed er ”hot”
De to Cat maskiner, som tilsammen flytter omkring 250.000 tons affald på årsbasis, har derfor også fået monteret ekstraudstyr på taget.

– Det er et miljøfilter, som renser luften for partikler, så maskinføreren inde i kabinen sidder i et miljø med rent luft uden støv, siger Kurt Engberg.

Cat gummihjulslæssere flytter 250.000-tons materialer om året

Der er tænkt miljø og bæredygtighed ind i alt det, virksomheden foretager sig. At det er noget, der optager og interesser folk, vidner det årlige besøgstal om. Omkring 25.000 gæster lagde i 2018 vejen forbi  for bl.a. at høre om, hvad der sker med affaldet, når skraldebilen har samlet det ind, hvorfor det er vigtigt at genanvende affaldet og hvilke enorme energiressourcer, der findes i affaldet.

Vestforbrænding råder over cirka 10 Cat maskiner. En blanding af Cat læssemaskiner og Cat material handlers.

Fakta om Cat 962M – standard:

275 HK

21.100 kg

Skovl 3,8 m3

Fakta om Cat 966M – standard:

315 HK

24.400 kg

Skovl 4,5m3