3. generation hos Nordkysten kører fremtiden i møde i nye Cat maskiner

Lige bag ved virksomhedens adresse i Gilleleje arbejder to Cat gravemaskiner. Her etablerer virksomheden 10 såkaldte ”slambede” til opbevaring af slam fra rensningsanlæg på et areal på omkring 12.000 m2.

Begge Cat maskiner – en 325FCR og en 326F – blev indkøbt i 2017 efter nøje overvejelser. Markedet for entreprenørmaskiner blev grundigt undersøgt, før valget faldt på netop disse to maskiner.

Maskinfører Matti Jakobsen med 16 års erfaring i virksomheden fik til opgave at afsøge markedet og indhente tilbud.

Vi kiggede på maskinernes pris, vi kiggede på deres gensalgsværdi og så var vi især særligt opmærksomme på, hvilket service set-up forhandlerne kunne tilbyde, siger Matti Jakobsen og direktør Frank Schou Kruse.

Da 326´eren skulle have justeret og udskiftet en ventil, kunne Nordkysten konstatere, at Pon Equipments service levede op til det lovede.

– Jeg ringer kl. 23.00 og to timer senere er jeg kørende igen, siger Matti Jakobsen.

Matti Jakobsen opstillede en række ønsker til udstyr, som alle er blevet opfyldt. Han kører selv mest i 326´eren, og den er fx leveret med 16 led lygter, EC30 rotortilt og tonede ruder og kompressorhorn.

– Jeg er meget tilfreds med vores indkøb. 326´eren har en god komfort, er stærk og meget støjsvag. Og så har jeg også fået flyttet båndstyringen fra pedalerne op i joystikket. Jeg har en gammel skade i mit højre ben, så løsningen med joystikket giver mig helt andre og bedre arbejdsforhold i mit daglige arbejde i maskinen, siger Matti Jakobsen.

Cat 326FL – 207 HK, 27.800 kg, 10,11m rækkevidde, 6,81m gravedybde

325´eren har nu kørt omkring 2.000 timer, mens 326´eren snart runder 750 timer. Løbende opfølgning og dialog gør, at Nordkysten oplever en stigende gensidig tillid mellem dem som køber og Pon Equipment som forhandler.

– John Tops (distriktschef, red.) holder løbende kontakt til os, og vi oplever, at vi både bliver hørt og set og ikke glemt, selv om der er gået mange måneder siden, vi købte maskinerne, siger Frank Schou Kruse.

Frank Schou Kruse er 3. generation i virksomheden. Hans farfar etablerede Nordkysten i 1959. Herefter overtog hans far virksomheden i 1980, og siden 2013 har Frank Schou Kruse stået i spidsen for firmaet. Og Matti Jakobsen er såmænd også 3. generation. Både hans morfar og onkel har været i Nordkysten før ham.

– Vi beskæftiger omkring 250 dygtige og kompetente medarbejdere. Sammen med vores moderne materiel og maskiner gør det os i stand til at udføre vores arbejde i meget høj kvalitet. Vi udfører blandt andet kloakering, klimasikring, fjernvarme og vandledninger for en række faste kunder som fx Ørsted, siger Frank Schou Kruse.

baggrunden ses en af de i alt 10 slambede