Færre bekymringer med en serviceaftale

Hos A/S P.J.P. Murer- og Entreprenørforretning i Hvide Sande har man valgt at tegne serviceaftaler på de fleste af maskinerne. Udgifterne er kendt frem i tiden, og det har givet en roligere nattesøvn.

– Vi tegner serviceaftale på vores maskiner, så vi ved, hvad udgifterne er et stykke ud i tiden. Det eneste, vi gør, er lige at holde øje med, hvornår næste serviceeftersyn er. Så ringer vi bare og aftaler en tid.  Det gode er også, at det er den samme montør, der kommer hver gang. Han kender os, og vi kender ham. Vi er trygge ved ham og har tillid til, at han ved, hvad der skal gøres. Og så bliver det jo heller ikke ringere af,  at vi får rabat på filtersæt og arbejdsløn og bonus oven i hatten, når vi køber en ny eller brugt maskine, siger  Ole Aarup fra A/S P.J.P. Murer- og Entreprenørforretning.

Ole Aarup mener ikke, at det er dyrere med en serviceaftale i forhold til at gøre det selv.

–  Hvis det skulle vise sig at være lidt dyrere, så regner vi med, at det kommer hjem igen den dag, maskinen skal sælges, når den er blevet serviceret løbende af den autoriserede forhandler, siger Ole Aarup.

Friheden til at vælge

Pon Equipment A/S har mange års erfaring med serviceaftaler og lancerer nu  Cat®Equipment Management Solutions (EMSolutions). Med  EMSolutions giver Pon Equipment kunderne muligheden for at servicere, styre og kontrollere deres maskiner, så de forøger effektiviteten af deres maskiner og deres ansatte. EMSolutions indeholder fem niveauer af service, som kunderne frit kan vælge imellem.

– Vi har udviklet EMSolutions for at give vores kunder friheden til vælge, hvilken grad af service de vil have. De kan foretage serviceeftersynene selv, vi kan gøre det sammen med kunden, eller vi kan gøre det hele for dem. Det er op til den enkelte kunde, siger service- og marketingdirektør Anne Katrine Wolgast, Pon Equipment A/S.

Maskinovervågning reducerer kundens omkostninger

Gennem ProductLink® teknologien indsamles data direkte fra maskinen. Herefter kan kunden via VisionLink® se data på sin computer eller smartphone. Med overvågning af maskinerne og løbende analyser af olie- og væsker kan kunden opdage problemerne i tide og gøre noget ved dem, før de de udvikler sig til store og dyre omkostninger.

– Det betyder, at kunderne kan træffe bedre og hurtigere beslutninger baseret på maskinens tilstand, geografiske placering, brændstofforbrug, alarmer, fejlkoder og meget mere. Og også her kan kunden vælge, om han selv vil holde øje med maskinerne, eller vi skal gøre det for ham, siger Anne Katrine Wolgast.

EMSolutions er ”service på din måde”

– Når kunden selv udfører de periodiske serviceintervaller, kan han frit vælge hvor og hvornår, det skal være. Omvendt kan han også vælge at sige, at vi skal gøre det for ham, med de fordele der ligger i det. Han skal ikke bekymre sig om maskinens tilstand. I stedet kan han koncentrere sig om sin forretning. Det er det, vi kalder for ”service på din måde”, fordi vi vil give vores kunder de bedste forudsætninger for at drive deres forretning lige præcis på den måde, de har det bedst med, siger Anne Katrine Wolgast