Asfaltudlægger fra Cat løser mangeårigt problem

Asfaltudlægger Cat AP255E

Munck Asfalt har en særlig afdeling i virksomheden, som primært beskæftiger sig med reetablering af asfalt på villaveje. Når entreprenørerne har gravet render i vejene for at nedlægge forsyningskabler og rør, så kommer Munck Asfalt efterfølgende og gør vejene klar igen med nyt asfalt. SE VIDEO AF MASKINEN NEDERST I ARTIKLEN

Munck´s AP255 Asfaltudlægger lægger nyt asfalt på villaveje i Lystrup

Denne typer opgaver indebærer ofte, at asfaltudlæggeren skal kunne lægge asfalt helt ind til fortovskanten i de opgravede render. En sådan maskine har Cat produceret i flere år. Tilsyneladende i al ubemærkethed for de fleste i branchen. Men nu har Munck Asfalt netop indkøbt en Cat 255 asfaltudlægger, som er det eneste produkt på markedet med denne særlig funktion, som Munck Asfalt efterspørger.

– Vi har meget ”rende arbejde”, og vi har længe været på jagt efter en maskine, der kunne løse den type af opgaver. Men uden held. vi har så selv været i gang med nogle ”ole opfinder løsninger”, lige indtil vi opdagede Cats asfaltudlægger, siger maskinchef Klaus Nielsen, Munck Asfalt.

Inden Munck kom så langt, havde man kigget på videoer, brochuremateriale og generelt afsøgt markedet for at finde en maskine, der kunne opfylde netop disse behov. Hos Munck var det således Klaus Nielsen, der gik i forhandling med Pon Equipment for at finde den rette løsning.

– Vi blev præsenteret for forskellige modeller. Så nogle animationsfilm af maskinen og kunne se, at den monterede sidelægger passede til vores behov, og så slog vi til. Pon Equipment rykkede hurtigt med klargøringen, var gode til at hjælpe os i gang, og nu kører den så på en af dens første opgaver i Lystrup, siger Klaus Nielsen.

Munck Asfalts efterspørgsel falder samtidigt sammen med, at Pon Equipment netop opruster på asfaltområdet i Danmark. Med et stærkt service og specialist set-up og med maskiner velegnet til det danske marked.

– Den er perfekt til lige præcis den type opgave, som vi løser her på villavejene i Lystrup, hvor vejene er gravet op i den ene side. Her kan vi bruge sideudlægger udstyret optimalt, siger projektleder Martin Boutrup, Munck Asfalt.

Projektleder Martin Boutrup, Munck

Vi møder ham, mens sjakket bliver introduceret til maskinen af Mads Pontoppidan, som er Pon Equipments specialist på området. Mads Pontoppidan har været med hele vejen med råd og vejledning og er ude sammen med asfaltholdet for at give dem den bedste opstart med maskinen.