Både Catte og Gazeller i samme virksomhed

Cat gravemaskiner og Cat gummihjulslæssere hos ROP A/S

Entreprenørerfirmaet ROP A/S med hovedsæde i Herlufmagle blev i 2017 udnævnt som Gazelle virksomhed. Dygtige medarbejdere og moderne maskiner skal ses som en del af forklaringen.

Direktør René Ø. Petersen stiftede ROP-AS tilbage i 2001

Direktør Rene Ø. Petersen stiftede virksomheden tilbage i 2001. Og siden starten har virksomheden præsteret en støt stigende udvikling. Men særligt fra 2010, hvor virksomheden etablerede en professionel bestyrelse og begyndte at arbejde med visioner og strategier, har væksten taget fart. Det samme har antallet af medarbejdere, som er blevet væsentligt forøget.

– En opdateret maskinpark er vigtig, men det er dygtige medarbejdere også, siger René Ø. Petersen.

– Jeg startede virksomheden med en enkelt rendegraver. I dag har vi vel omkring 40 maskiner. De fleste af dem er gravemaskiner og læssemaskiner. En opdateret maskinpark er vigtig, men det er dygtige medarbejdere også. Vi går efter gode og længerevarende relationer. Både når det gælder vores medarbejdere, men også når det drejer som om de leverandører, vi handler med, siger René Ø. Petersen.

En helt ny Cat 908M på DTU´s byggeplads i Lyngby. I baggrunden Cat 329E.

Og den gode leverandørrelation resulterede i efteråret i nye medlemmer af maskinparken. Først en ny Cat 325CR og senest to Cat 908M gummihjulslæssere. Hvoraf den ene kører på et byggeprojekt hos DTU i Lyngby, sammen med en af firmaets øvrige Cat gravemaskiner.  Projektet i Lyngby er en typisk opgave for virksomheden.

– Vi arbejder ofte som underentreprenør sammen med en række totalentreprenører i branchen. På projektet i Lyngby er det for LMByg. Her har vi al jordarbejdet, kloakering og spuns. Vores maskinførere sidder mange timer i maskinerne hver dag, så derfor er førerkomfort og funktionalitet vigtige parametre, når vi køber maskiner ind. Og naturligvis også brændstoføkonomi, siger René Ø. Petersen.

Den 39 årige stifter og virksomhedsejer har som mål at fortsætte den positive udvikling og være blandt de bedste i branchen.

– Vi oplever, at det er blevet sværere at rekruttere maskinførere som følge af den høje beskæftigelse i branchen. Skal vi være attraktive som arbejdsplads, må vi have moderne maskiner. Vi ser derfor frem til at indlemme Cats nye 323 next generation gravemaskine i vores maskinpark, så vi kan fortsætte den positive udvikling og den planlagte vækst i 2019, siger René Ø. Petersen.

Cat 323 next generation på vej til ROP