Bare kom med opgaven. Cat 326 gravemaskinen løser den

Cat 326 gravemaskinen er meget alsidig

Entreprenør Frank Beck arbejdede i en årrække på Harboe bryggerierne. Men kun i weekenderne. I hverdagene udførte han forskelligt mindre entreprenørarbejde. Da bryggeriet så ville have ham til at arbejde i hverdagene…

– Ja, så måtte jeg jo sige til dem, at det havde jeg vist ikke lige tid til, lyder det fra Frank Beck.

Weekendarbejde på Harboes bryggeri blev således skiftet ud med en tilværelse som selvstændig gravemester, og det har han så været lige siden 2005. I 2012 købte han sin første Cat – en 324, som senere i 2017 blev erstattet med en Cat 326F. Den har nu kørt knap 4.000 timer.

– Den har en perfekt størrelse til det arbejde, jeg skal bruge den til. Den kan både læsse en dumper og en lastbil. Men den er også god til afretning af grøfter, kanter og skrænter, som jeg gør lige nu her på det nye motorvejsbyggeri ved Odense, siger Frank Beck.

Frank Beck opholder sig mange timer inde i maskinen. Her er han dog et smut ude for at strække ben

Maskinen er leveret med 3D maskinstyring.

– Det betyder rigtig meget for mig i dagligdagen, og så er det jo også sådan, at jeg kun arbejder som underentreprenør, og man kan risikere at blive valgt fra, hvis man ikke har maskinstyring, siger Frank Beck.

Frank Beck fik standardmaskinen tilpasset og tilkøbte ekstra detaljer og funktioner, som f.eks. centralsmøring, solfilm på ruderne, oliefyr og gule sidemarkeringslygter.

– Det er vigtigt, at jeg føler mig hjemme i maskinen. At den er behagelig at sidde  og køre i, så jeg har  fået den afstemt efter mine ønsker. Jeg har arbejdsdage, der starter kl. 05.00 og først slutter kl. 19.00, så komforten skal være i orden, siger Frank Beck.

Læs mere om Cat 326 gravemaskinen her