Brdr. Nørulf valgte VA bom og 800 mm brede bælter

Brdr. Nørulf oprenser vandløb for Aabenraa Kommune med deres nyindkøbte Cat 308E2 CR gravemaskine. Leveret med ekstra brede bælter og VA bom.

Kevin Olesen er særligt tilfreds med de brede bælter og VA bommen

– Jeg renser lige de sidste få meter, og så kommer jeg op og møder jer ved vejen. Sådan lyder beskeden fra maskinfører Kevin Olesen over telefonen til salgskonsulent Kasper Elvekjær og undertegnede.

Vi venter 5 minutter uden at se så meget som skyggen af Kevin Olesen og hans Cat gravemaskine. Vi smider derfor kamera og drone på nakken og traver afsted ned langs åen her ved Rævekærvej ved Rødekro. Efter en gåtur på omkring 1,5 km i våd og sumpet jord skimter vi nu endelig maskinen bag en bakketop.

– Jeg oprenser vandløbet og fjerner vegetationen fra åen, siger den 23 årige maskinfører, Kevin Olesen, da vi omsider møder ham her langt væk fra offentlig vej.

VA Bom og ekstra brede bælter
Kevin Olesen er ansat på 3. år hos firmaet Brdr. Nørulf, som i alt har til opgave at oprense omkring 120 km åløb for Aabenraa Kommune.

Cat 308E2CR gravemaskine oprenser vandløb

– Jeg er meget tilfreds med de ekstra brede bælter på 800 mm. Jeg kører jo dagligt i meget vådt terræn, men de brede bælter betyder, at jeg ikke synker i, og jeg kan stort set køre overalt. Og en god dag for mig er, når det bare kører derudaf, siger Kevin Olesen.

Kevin Olesen var lidt skeptisk i starten, da han første gang skulle køre med en maskine med VA Bom.

– Men det var der nu ingen grund til. Efter et par dage var det helt naturligt for mig, og nu vil jeg ikke undvære den. VA Bommen betyder, at jeg kan knække armen helt sammen, så jeg kan komme helt tæt ind under træer og buske, siger Kevin Olesen.

Teknologien hjælper til
Udover ekstra brede bælter og VA Bom er maskinen også udstyret med 10 ekstra LED lygter og 3D GPS.

Cat maskine i sit rette element

– Jeg starter jo kl. 4.45 om morgenen, så det er vigtigt med noget ordentligt lys, men det er også en stor hjælp med GPS styringen. Jeg lægger bare filen med vandløbsprofilen ind, og så kører jeg efter den. Maskinen ved lige præcis, hvordan vandløbet forløber, og hvor dybt jeg skal rense åen op, siger Kevin Olesen.

Se video

Se flere billeder