Selvom firmafarven er sort, ser det lyst og grønt ud for Joni Manpower

Joni Manpower er specialister i at anlægge og tilså græsplæner og store grønne arealer. I sommerhalvåret har de sortmalede maskiner nok at se til. Op til 18 timer om dagen i de lyse sommermåneder, bliver det ofte til, når højsæsonen er over dem.

8000 m2 på én dag
For snart tre år siden købte Joni Manpower en Cat 259 med powerrake. Netop for at kunne klare den øgede efterspørgsel efter tilsåning af grønne områder. Siden da er det gået rigtigt stærkt. Firmaet er efterspurgt for sine specielle kompetencer indenfor det grønne område. Både hos private og erhverv.

Selvom firmafarven er sort, ser det lyst og grønt ud for Joni Manpower

– Vi sår græs på store parkanlæg og grønne områder, og vi kan lave op til 8000 m2 på én dag. Et fix og færdigt anlæg med græs og gødning og alt. En græsplæne i en villahave, kan vi gøre færdig fra a-z på et par timer, siger firmaets ejer, Jonas Nielsen.

Men det stopper ikke her. Forretningen skal udvides, og Jonas Nielsen kigger på nye områder.

– Det går rigtig stærkt lige nu i anlægsbranchen. Og vi vil naturligvis gerne med på vognen. Derfor har jeg også netop købt den her Cat 308E kompakt gravemaskine, siger Jonas Nielsen.

Gravemaskinen kører fx på det nye facebook byggeri i Odense. Den dag, vi kommer forbi, har den dog fået fri fra arbejdet i Odense. I stedet bruger maskinfører Allan Staal den til udvidelse af en bro ved Krarup Nordegn på Midtfyn.

Maskinfører Allan Staal udvider en bro ved Ringe

Åbner nye døre
Jonas Nielsen er iværksætter ind til benet. Han er fyldt med ideer og opfinder selv løsninger, der kan gøre arbejdet nemmere og være med til at udvide forretningen.

– Lige nu er jeg i gang med udvikle en smart måde til at fjerne det eksisterende græslag på gamle græsplæner. Når vi fjerner græsset inden vi anlægger nyt, så undgår vi, at græsplænen ”falder sammen” og bliver fyldt med ujævnheder efter få år. Med den nye metode, hvor jeg monterer en skovl med et skær på Cat maskinen, der fjerner det øverste græslag, kommer vi udenom det problem, siger Jonas Nielsen.

Jonas Nielsen ved siden af hans seneste opfindelse til at fjerne græs fra eksisterende græsplæner

Ordrebogen bugner
Over 100 private kunder står klar til at bruge Joni Manpower, når de skal have anlagt en ny græsplæne i villahaven. Så det haster med at få den nye opfindelse gjort færdig.

– Det vil jo betyde, at vi kan gøre arbejdet endnu hurtigere og mere effektivt, lyder det fra den 42 årig virksomhedsejer.

Cat 308E malet i Joni Manpowers sorte firmafarve

Den nye Cat 308E gravemaskine, som naturligvis er malet om, så den matcher firmaets sorte farve, er leveret med 2D/3D maskinstyring, Engcon rotortilt med mic 2 joystick styring, komplet LED lyspakke, centralsmøring, stor skovlpakke med 5 skovle og pallegafler samt stålundervogn med gummibælter.

Firmaoplysninger:

Joni Manpower
Hindsholmvej 339, 5370 Mesinge
Jonas Nielsen – 23206526