Cat 330 gravemaskine med ny teknologi forbedrer maskinfører Stig Pedersens sikkerhed og arbejdsmiljø

Cat 330 gravemaskine forøger sikkerhed og komfort hos MT Højgaard

Det nye medlem af familien, der rykker ind hos MT Høgaard, er Cats 330 gravemaskine, som er Cats næste generation af de topmoderne og populære gravemaskiner i 30 tons klassen.

Og den bliver den første af sin slags i Danmark. MT Højgaards maskinfører Stig Pedersen får nemlig fornøjelsen at blive den første til køre med den nye maskine i Danmark. Vi fanger ham ved overdragelsen af maskinen på Pon Equipments adresse i Brøndby.

– Jeg har kørt som maskinfører hos MT Højgaard i 23 år og der hvor maskinerne virkelig har udviklet sig, er på komfort og sikkerhed, siger Stig Pedersen.

Birger Hjelm (tv) ønsker maskinfører Stig Pedersen tillykke med hans nye maskine

Stig Pedersen siger samtidigt farvel til sin gamle Cat 329 med cirka 8700 timer på bagen. Og springer nu over i Cat 330, som er forsynet med en række nye hjælpefunktioner og udstyr, der vil gøre hans hverdag endnu nemmere, effektiv, sikker og komfortabel.

– Selvfølgelig er maskinen noget mere brændstofeffektiv end forgængeren. Det kendetegner alle de nye næste generation gravemaskiner fra Cat. Men det som man måske glemmer lidt i farten er, at maskinerne har udviklet sig markant i forhold til hjælpefunktioner, serviceforhold og sikkerhed. Fx kan stort set alt  daglig vedligeholdelse klares fra jorden, så du ikke skal op og kravle på maskinen, siger key account manager Birger Hjelm, Pon Equipment.

– Sikkkerhed og arbejdsmiljø er vigtige parametre, når vi skal vælge nye maskiner til vores maskinførere, supplerer anlægformand Ole Nielsen, MT Højgaard.

Hjælpemidler og udstyr, der gør Stig Pedersens hverdag nemmere, mere effektiv og komfortabel.

– Det betyder meget for min arbejdsdag, at jeg har kameraer hele vejen rundt. At jeg har et godt udsyn og nogle gode hjælpefunktioner. Det giver mig en mere rolig og aflappet arbejdsdag, fordi jeg ikke hele tiden skal stresse over, om jeg overser mennesker og andet materiel på pladsen, hvor jeg kører, siger Stig Pedersen.

– Maskinen har intelligent teknologi i form af fx svingstop og højdestop – det vi kalder E-fence –  og som netop gør, at Stigs daglige arbejde i maskinen bliver noget mindre stressende og belastende. Han vil også opleve, at maskinen er væsenligt mere støjsvag, siger Birger Hjelm.

– Det at den ikke støjer så meget, er selvfølglig godt for mig, som sidder i maskinen, men det er mindst ligeså godt, for dem som arbejder rundt om maskinen. Jeg ser også frem til at bruge det indbyggede vejesystem, fordi jeg dermed kan dokumentere, hvor meget materiale jeg flytter, siger Stig Pedersen.

MT Høgaard har købt den nye Cat 330 med Level 5 serviceaftale, således at firmaet undgår uforudsete udgifter.

– Som Stig nævner skal vi i stigende grad dokumentere, hvor meget materiale vi flytter og af hvilken type. Derfor er vejesystemet en meget nyttig funktion. For os er maskinen ikke bare et værktøj. Salg, service og vedligholdelse og samarbejde med leverandøren skal ses som en helhedsløsning. Særligt på servicedelen stiller vi høje forventninger. Derfor kiggede vi helt naturligt i Cats og Pons retning, da vi skulle have ny maskine, siger Ole Nielsen.

Udvalgt udstyr på maskinen:

  • Centralsmøring inkl. Rotortilt
  • Aftageligt Engcon EC233-CW40
  • Håndfri walkie talkie type STABO
  • Radio med Bluetooth og mikrofon
  • Oliefyr med SMS start
  • Østergaard P3 Filter type

Teknologi:

  • Cat Grade Control
  • Cat Vision link
  • Cat E-fence