Cat 352F gravemaskine sikrer Frederiksværk mod oversvømmelser

Aarsleff har netop fået leveret en ny 60 tons Cat 352F gravemaskine med en 21 m lang arm. Den ekstra lange arm er en naturlig fortsættelse af Aarsleffs mål om at kunne udføre arbejdsopgaverne mere rationelt og effektivt.

Maskinen er indkøbt til et specifikt projekt, som Aarsleff udfører for Halsnæs Kommune. Aarsleff bygger en sluse, der skal sikre Frederiksværk mod stormflod i Roskilde Fjord. Arbejdet er netop påbegyndt og forventes afsluttet i november 2017.

– Vi har fået leveret maskinen til netop dette projekt. Og valget af den lange arm er helt bevidst noget vi er gået efter, for at kunne arbejde mere effektivt og ressourcebesparende. Uden den forlængede arm havde vi været nødt til at grave op fra begge sider. Nu kan vi nøjes med at gøre det hele fra en side, og det sparer os for tid og penge, siger formand Leif Hendersson, Aarsleff.

Cat 352 gravemaskinen hos Aarsleff er med til at etablere en sluse, der skal sikre Frederiksværk mom stormflod i Roskilde Fjord

Tillid spiller en hovedrolle
Hos Aarsleff er det materielchef Jes Paulsen, der har stået for valget og indkøbet af maskinen.

– Vi har gode erfaringer med de andre store Cat gravemaskiner, vi har, så det var meget naturligt for os at vælge Cat igen, når vi nu skulle have en ny maskine med forlænget arm. Den tillid, vi har til Cats store maskiner, er bygget op over flere år med først købet af Cat 345, og dernæst 349 og nu denne 352, som er nr. 4 af slagsen, siger Jes Paulsen.

Højteknologi og maskine udgør en slagkraftig enhed
Snart får maskinen også installeret et digitalt monitorerings system, så maskinføreren på to store skærme i førerkabinen får et præcist billede af havbunden. Et system, der også bidrager til forøget effektivitet.

Maskinfører René Kliché arbejder mere effektivt på grund af den 21 meter lange arm

– Igen er det noget, der gør vores arbejde mere effektivt. Vi kan blive helt op til 25% mere effektive, når vi kombinerer denne robuste og driftssikre maskine med teknologi, der er tilpasset denne type vandopgaver, siger Leif Hendersson.

Specialopbygget undervogn
Den 60 tons tunge gravemaskine er fremstillet fra fabrikken til at udføre netop denne type opgaver, som Aarsleff udfører på slusebyggeriet i Frederiksværk

– Maskinen er udstyret med en C13 ACERT Stage 4 motor/adblue og yder 438 HK. Bommen er på 11,5 m og stikket måler 8,5 m og hele undervognen er specialopbygget, så bredden kan blive helt top til 4,62m, hvilket giver en særdeles stabil maskine, siger key account manager, Birger Hjelm, Pon Equipment.