Cat 982M får Danmarkspremiere i Roskilde

Cat 982M får Danmarkspremiere i Roskilde

Som en af de første i Europa og som den absolut første i Danmark har Roskilde Sten og Grus netop købt en helt ny Cat 982M gummihjulslæsser. Regional Manager (EAME) fra Caterpillar Christian Dillier og Senior Vice President for Pon Equipment koncernen Helen Mets var med ved afleveringen for personligt at ønske Anders Jensen og Jørgen Jensen fra Roskilde Sten og Grus tillykke med nyindkøbet.

En anden, der også fik håndtryk af de to direktører, var maskinfører Geert Gertsen. Det er ham, der skal køre i den, og det ser han frem til.

– Jeg forventer da, at jeg kan arbejde mere effektivt og produktivt, og så bliver mester jo glad, siger Geert Gertsen.

Kongen af grusgraven
I omkring 40 år har Geert Gertsen arbejdet som maskinfører hos Roskilde Sten og Grus. Og det giver en vis respekt. Et synligt bevis på det, ser man på gummihjulslæsserens dør. Et skilt med Geerts navn, en kongekrone og et sekstal. Og hvorfor så lige tallet seks?

– Fordi jeg indtil nu har kørt i fem Cat maskiner. Den her er så den sjette på stribe, siger Geert Gertsen.

Jo, Geert Gertsen er om nogen ”kongen af grusgraven”. Og fra hans kollegaer, der passerer forbi på denne vindblæste, solbeskinnede forårsdag, hører og ser man, at respekten ikke bare gælder Geert; men i lige så grad også den nye Cat gummihjulslæsser, som får misundelige blikke og kommentarer med på vejen.

Danmarkspremiere
Hos Roskilde Sten og Grus har man længe efterspurgt en gummihjulslæsser, der akkurat var nummeret større end Cat 980´eren. Det har ikke været muligt indtil i dag. Men nu står den her hos Roskilde Sten og Grus som det første sted i Danmark.

– Vi har igennem flere år været på jagt efter en model, der var lidt større end 980´eren. Men den næste model i rækken var langt større, ja næsten dobbelt op, og så bliver den efter vores vurdering for stor. Da så Cat nu kunne tilbyde en 980 i størrelse XL, ja så faldt valget på 982´eren, siger Anders Jensen.

Sover roligt om natten
Maskinparkens driftssikkerhed er et vigtigt parameter for Roskilde Sten og Grus. Ligesom mange andre af virksomhedens maskiner er også Cat 982´eren købt med en EMSolution servicekontrakt Level 5.

– Det har vi gjort for at kunne sove roligt om natten. Det giver os ro at vide, at maskinen er dækket ind, hvis uheldet er ude. Vi skal bruge tiden på at drive forretning, ikke på at vedligeholde maskiner, siger Anders Jensen.