Cat får tæsk i skoven

Sinding Skov og Naturpleje er et lille entreprenørfirma, der udfører mange forskellige opgaver i skov og naturområder – både for private og det offentlige.

At være en Cat gravemaskine hos Sinding Skov og Naturpleje er ikke altid en dans på roser. Det giver både buler, ridser og skrammer. Til trods for den til tider hårde medfart holder Cat gravemaskinerne til strabadserne. En Cat 308E gravemaskine har således været med siden 2006 og kørt 9000 timer. Den er dog nu blevet erstattet af en ny af samme størrelse.

Erik Nielsen, der ejer Sindig Skov og Naturpleje, overtog virksomheden for cirka 20 år siden

Styrke og robusthed
– Maskinerne skal kunne holde til at få stød og slag. Når vi kører inde imellem træerne, hvor der ikke er særligt meget plads, så sker det, at maskinen kommer til at ramme et træ, når vi svinger rundt, siger Erik Nielsen.

Erik Nielsen er oprindeligt uddannet landmand. Men da muligheden bød sig for at springe fra det trængte erhverv, slog han til. Han overtog Sindig Skov og Naturpleje og har nu været selvstændig i snart 20 år. Firmaet beskæftiger i dag 3 ansatte udover ham selv.

Cat 308 fra 2006 og med 9000 timer på bagen, som nu er blevet erstattet af en ny

50.000 plantehuller
En af de ansatte, maskinfører Steffen Graversen, møder vi et godt stykke inde i en statsskov sydvest fra Aalborg. Han graver plantehuller. Mange plantehuller. Og det sker med den nye gravemaskine Cat 308E, som firmaet lige har købt.

Maskinfører Steffen Kragelund kører i Cat 308E gravemaskinen

– Jeg skal vel grave cirka 50.000 huller, så det går der da et stykke tid med, lyder det fra Steffen Graversen.

Arbejder dag og nat og hele året
For enden af gravearmen er den traditionelle graveskovl erstattet af et specialudviklet boreudstyr. Udstyret gør det muligt at bore huller ned i 70 cm dybde. Og med Steffen Graversen i førerkabinen går det rigtig hurtigt med at bore huller.

Boreudstyret er dog ikke det eneste, som adskiller maskinen fra standardmodellen.

– Vi har også monteret ekstra lys, fordi vi i det travle perioder både arbejder om aftenen og om natten, siger Steffen Graversen.

Firmaet råder over 2 Cat 308 gravemaskiner. Begge bliver brugt 100% til at bore plantehuller. Og der er nok at se til.

– Vi har virkelig travlt. Den milde vinter gør jo også, at vi kan bore i jorden hele året, siger Erik Nielsen.

SE BILLEDER

SE VIDEO