Cat M314F gravemaskine hjælper regnvandet på rette vej

Anlægsgartnerfirmaet OKNygaard udfører en større kloakrenovering af et villakvarter i Bagsværd. Arbejdet strækker sig over 1½ år, og når projektet er færdigt, står beboerne tilbage med flere grønne områder langs vejene samt et stort grønt område med opsamlingsbassin og legeplads.

I stedet for at grave vejene op og nedlægge nye og større rør til opsamling af regnvand kigger Nordvand og Gladsaxe Kommune sammen med ingeniørfirmaet Niras i en anden retning. Løsningen blev i stedet at etablere mindre faskiner langs vejene til at lede regnvandet væk. Og hvis de ikke kan klare opgaven, i forbindelse med nutidens og fremtidens skybrud, løber vandet bare videre til en noget større opsamlings-sø i nærheden.

Maskinføreren kan køre hurtigt frem og tilbage mellem opgaverne

Cat M314 perfekt til opgaven
Anlægsgartnerfirmaet OKnygaard står for udførelsen af projektet. Firmaet graver fortovene op, nedgraver faskiner til opsamling af overfladevandet og anlægger nyt græs ovenpå. Hele opgaven tager omkring 1½ år og er et såkaldt LAR anlæg (Lokal Afledning af Regnvand.)

– Vi har indkøbt den nye Cat M314 gravemaskine netop til dette projekt. Også fordi vi forudser, at der kommer flere af denne type opgaver i fremtiden. Den er nem at komme rundt med og som her, hvor maskinen skal bruges flere steder inde i villakvarterne, så er det en klar fordel, at maskinføreren kan komme hurtigt frem og tilbage med den, siger projektchef Morten Petersen, OKNygaard.

Cat M314 mobil gravemaskine udfører en større kloakrenovering af et villakvarter i Bagsværd

Forøger maskinparken
Det går stærkt lige nu hos OKNygaard. Alene her i det første måneder af 2017 har firmaet udvidet staben af medarbejdere med omkring 30 nye kollegaer. Og det kan også ses på indkøbet af maskiner.

– Udover den nye gravemaskine har vi her i foråret også købt 6 nye Cat 906M hjullæssere, så vi råder over omkring 20 maskiner af denne model alle med serviceaftale. Vores ordrebøger er fyldt godt op et helt år frem, lyder det fra Morten Petersen.

3 nye Cat 906M af i alt 6 hjullæssere som OKNygaard har købt i 2017. Firmaet råder nu over cirka 20 hjullæssere af denne model.

Den nye Cat M314 er leveret med Engcon rotortilt, Engcon skovlpakke bestående af 1 stk. lerskovl 400 mm, 1 stk. lerskovl 560 mm, 1 sstk. graveskovl 1000mm og 1 stk. 1600 mm planerskovl. Engcon joystick, Va bom, ekstra monteret kamera på højre side samt solfilm i førerhus.