Læg godt mærke til disse tal: 45 – 25 – 15

Læg godt mærke til disse tal: 45 – 25 – 15.

Tallene udtrykker den nye virkelighed for NEXT GENERATION Cat gravemaskiner i 20-25 tons klassen. Op til 45% forøgelse af effektiviteten. Op til 25% besparelse på brændstof. Op til 15% færre omkostninger til vedligeholdelses-dele.

Den næste generation af 20-25 tons gravemaskiner fra Caterpillar – 320 og 323 – forøger driftseffektiviteten, formindsker forbruget af brændstof, nedsætter udgifterne til vedligeholdelse og forbedrer brugerkomforten sammenlignet med tidligere modeller.

Teknologi øger effektiviteten med op til 45 procent
Den nye Cat 320 og 323 byder på branchens højeste niveau af standard fabriksudstyret teknologi til at øge produktiviteten.

Begge modeller er udstyret med integreret Cat Connect Technology, som øger driftseffektiviteten med op til 45 procent.

Cat Grade med 2D Advance system hjælper maskinføreren med at grave i den præcise dybde og med den korrekte hældning. Systemets ASSIST og E-fence funktioner gør det muligt for maskinføreren at arbejde med meget større tryghed og sikkerhed på arbejdspladser med meget trafik. Maskinen kan indstilles, så den ikke bevæger sig uden for brugerdefinerede områder, stopper ved valgte positioner og aldrig graver dybere end ønsket.

Standard 2D Advance systemet kan opgraderes til Cat Grade med 3D. Standardmonterede Grade Assist systemer automatiserer gravebom og skovlbevægelser, så maskinføreren bevarer den korrekte højde. Cat Load-on-board vejning er standard på Cat 320 og 323 fra fabrikken og leverer oplysninger om den præcise vægt i skovlen eller løftekrogen. Cat Vision Link™ hardware og software forbinder maskinerne til kontoret og giver kunden drifts, helbreds- og produktions- oplysninger om maskinen.

Brændstofbesparelser på op til 25 procent
De effektive Next Generation maskiner bruger op til 25 procent mindre brændstof end de tidligere tilsvarende modeller. Ny Smart Mode-funktion tilpasser automatisk motor og hydraulik til graveforhold og optimerer både brændstofforbrug og ydeevne. Motorhastigheden sænkes automatisk, når der ikke er nogen hydraulisk efterspørgsel for yderligere at reducere brændstofforbruget. Det nye kølesystem anvender flere individuelle elektriske ventilatorer i stedet for traditionel kølevinge, som leverer den nødvendige luftstrøm til kølere for hydraulikolie, kølevand, Aircon og ladeluftkøling.

Med et nyt hydrauliksystem bygget til hurtig respons og effektivitet har Cat 320 og 323 en ny hovedventil, der sammen med elektriske joystick sænker brændstofforbruget og øger komforten.

Færre hydraulikslanger på gravemaskinerne resulterer i 20 procent mindre olie, hvilket reducerer langsigtede driftsomkostninger.

Vedligeholdelsesomkostninger reduceres med op til 15 procent
Med nye og bedre synkroniserede vedligeholdelsesintervaller producerer de nye Cat-gravemaskiner mere arbejde til lavere omkostninger og reducerer omkostningerne for servicedele med op til 15 procent i forhold til de foregående serier. Med den nye filterteknologi har det nye Cat-hydraulikfilter en levetid på 3.000 timer.

En stigning på 50 procent i forhold til tidligere filtre.

Et nyt Cat-luftfilter med integreret cyklon system og primære og sekundære filtre forlænger levetiden til 1.000 timer.

En stigning på 100 procent i forhold til tidligere luftfiltre, mens et nyt brændstoffilter forlænger levetiden til 2.000 timer.

Alle daglige vedligeholdelsestjek for motorolie, vandseparator, hydrauliktank, kølesystemniveau samt Adblue og brændstofpåfyldning udføres fra jorden, hvilket gør rutinen hurtigere, lettere og sikrere. Samlet filterlokation reducerer servicetiden yderligere.

Nyt førerhus forbedrer sikkerhed komfort og produktivitet
Alle førerkabiner på Next Generation Cat gravemaskinerne er udstyret med standard funktioner som nøglefri push-button start, stor standard 10” touch skærm, hvor al betjening og justering kan foregå via touchskærm, med single menu knap eller genvejstaster, der forøger maskinførerens produktivitet, komfort og sikkerhed.

Programmerbare joystick-knapper til funktioner, respons og mønster giver maskinføreren mulighed for individuelle indstillinger.

Nye avancerede kabineophæng reducerer førervibrationer med op til 50 procent i forhold til tidligere modeller.

Maskinen er udstyret med fabriksmonteret tyveri- og startsikring, som kræver startkode, kodenøgle eller Smartphone app, som individuelt kan programmeres til, hvornår maskinen kan startes.

Premium førerkabinerne giver det nye rummelige førerhus et lavt design og store front-, bag- og sidevinduer, som forbedrer udsynet.  Et standard monteret 360 graders birdview system kombinerer billeder fra flere kameraer, der sammen med maskinens lave ydre design forbedrer maskinførerens udsyn i alle retninger.

Automatisk klimaanlæg tilpasser automatisk temperaturen i førerkabinen. En Bluetooth® integreret CAT DAB radio med USB-porte til tilslutning og opladning giver maskinførerens komfort yderligere et løft. En tilt-up konsol giver nem adgang til førerkabinen og brugervenlige udstigningsforhold.

Yderligere information:
Produktchef Bo Mikkelsen, 2082 2673
bo.michael.mikkelsen@pon-cat.com