Ny smart teknologi i Cats nye D6T dozer formindsker forbruget af brændstof markant

Pon Equipment introducerer Cat D6T serie 2 dozer spækket med ny teknologi, der højner produktiviteten, sænker ejeromkostningerne og forbedrer maskinførernes nøjagtighed.

Slope assist og blade assist

I maskinens nye display får maskinføreren et nemt og hurtigt overblik over tilstanden på maskinen og hvilke funktioner, der er aktive. Det er også her fra, han styrer de helt nye funktion, som kaldes Slope-Assist og Blade-Assist.

Vi introducerer Cat D6T serie 2 dozer, som er spækket med ny teknologi, der højner produktiviteten og sænker ejeromkostningerne , siger Bo Mikkelsen

– Slope-Assist giver maskinføreren en mere afslappet og komfortabel arbejdsdag og gør hans arbejde meget mere nøjagtig. Systemet er uafhængigt af 3D maskinstyringen. Det kører på en gyro sensor, som maskinen har som standard fra fabrik. I displayet aflæser føreren maskinens længdefald og tværfald. Her indstiller han værdien på længdefald og tværfald, og maskinens automatik vil sørge for, at maskinen arbejder efter disse værdier, siger Bo Mikkelsen.

På displayet kan maskinføreren løbende kontrollere brændstofforbrug og Adblue forbrug

Maskinen kører selv alle blad-indstillinger, så længe den er på automatisk kørsel. Men føreren kan til en hver tid gå ind og sætte maskinen til at køre i manuel og selv overtage styringen

Forhindrer vaskebræt

Blade-Assist er også som standard indbygget fra fabrikken.

– Blade-Assist fungerer på den måde, at maskinføreren arbejder i manuel funktion. Hvis maskinen rammer et hul eller en sten, hvilket bevirker, at maskinens hældning ændres, vil systemet selv kompensere for det. Fx hvis maskinen stiger, fordi den kører over en sten, sænker maskinen selv bladet for at bevare den højde, som var tiltænkt fra starten, siger Bo Mikkelsen.

Blade-Assist overtager altså ikke styringen fra maskinføreren, men er en hjælp til maskinføreren, så han undgår at lave et såkaldt ”vaskebræt”.

Slut med master og antenner på bladet

Udover dette kan man få 3D maskinstyring. Vælger man det, vil det være integreret fra fabrikken med et særskilt display.

Bo Mikkelsen viser her, at GPS modtagerne er fastmonteret på taget, som to små runde moduler

– Gps modtagerne er fastmonteret på taget, som to små runde moduler. De indeholder kun gps modtagerne, og al teknologi er flyttet fra antennerne og ind i maskinen. Det betyder også, at maskinføreren slipper for at bruge tid på at montere gps antenner på bladet om morgenen for så igen at afmontere dem om aftenen. Det er dermed langt nemmere og ikke mindst mere sikkert for maskinføreren at komme i gang med dagens arbejde, siger Bo Mikkelsen.