Øland Entreprenørforretning er eksperter i dræn

Et lille skilt ved vejen. Det er alt. Vidste man ikke bedre, så ville ingen opdage, at der her i Birkelse ved Aabybro ligger en virksomhed, der er eksperter i at nedgrave dræn.

Et lille skilt ved vejen er det det eneste tegn på, at her ligger en entreprenørforretning

200 km drænrør om året
Øland Entreprenørforretning har valgt at specialisere sig. 98% af opgaverne består i at nedgrave dræn for landmænd. Omkring 200 km drænrør bliver det til på årsbasis. Og for de opgaver står firmaets Cat gravemaskiner 308, 312 og 316 samt 3 faste medarbejdere. At kalde dem for eksperter i dræn er ingen overdrivelse.

– Jeg har kørt Cat siden midten af 1990´erne. Jeg plejer at skifte dem ud, når de 3-4 år gamle. Det foregår på den måde, at jeg lige spørger maskinførerne, om de har tænkt sig at tage 3 år mere, og indtil nu har de da sagt ja hver gang. Så skal jeg bare blive enige med Jørgen Nielsen om prisen (distriktschef hos Pon Equipment, red.), og så tager vi 3 år mere i en ny Cat, lyder det fra Jens Oluf Thomsen.

Og det med at sige ja til at blive i virksomheden, er der tydeligvis noget om.

– Jeg har været her nu i 40 år, lyder det fra maskinfører Jørgen Pedersen. Vi møder ham, mens han arbejder på en dræningsopgave for en kunde i Kongerslev.

Maskinfører Jørgen Pedersen har været i firmaet i 40 år

Gammel forretningsmodel i en moderne verden
Hos Øland Entreprenørforretning gør man brug af de gamle dyder. Ingen annoncer. Ingen hjemmeside. Kun mund til mund. Men det rækker også så rigeligt. Ordrebogen er fyldt mindst et halvt år frem. Kunderne har tillid til Øland. Mange kommer igen og igen. Firmaet har så godt et ry, at firmaet udfører opgaver for flere generationer i samme familie. Først for faren, så sønnen og nu barnebarnet. Og hvordan kan det så være?

– Fordi vi laver et ordentligt stykke arbejde. Et ord er et ord. Vi behandler folk ordentligt. Sådan er det bare, slår Jens Oluf Thomsen fast. Og fortsætter: – Vi kender jo også markerne ud og ind, fordi vi er kommet hos de samme i så mange år. Vi ved, hvor telefonledninger og lyslederkabler ligger, så vi undgår at grave dem over.

Cat 312 med en specialmonteret holder til drænrør

Større gensalgsværdi
For at kunne leve op til det, han lover, så ved Jens Oluf Thomsen godt, at det kræver noget stærkt materiel.

– Det kan da godt være, at jeg giver mere for at få en Cat. Men det kommer tilbage igen, fordi Cat har en større gensalgsværdi. I den sidste ende betyder driftssikkerhed mere en sparede kroner. Vi kører hele året, så det skal bare fungere, siger Jens Oluf Thomsen.

SE FLERE BILLEDER HER

Fakta

Øland Entreprenørforretning, Birkelse, Aabybro

Ejer: Jens Oluf Thomsen

Etablering: 1973

Ansatte: 3 medarbejdere

Udfører opgaver inden for kloakering og dræn – primært for landmænd