Store Cat maskiner udvider Kalundborg Havn

Zøllner A/S arbejder på en større udvidelse af Kalundborg Havn. Flere Cat maskiner er sat på opgaven. Blandt andre Cat 329E og 349EL gravemaskiner samt en Cat 980K hjullæsser.

Opgaven med at udvide Kalundborg Havn startede for Zøllners vedkommende i november 2017 og skal være færdig i slutningen af februar 2018.

Zøllner udvider Kalundborg Havn

– Havnen skal udvides med 330.000 m2. Vi står for selve stenarbejdet. Vi kommer til at skulle håndtere cirka 40.000 tons sten og 250.000 tons sand i forbindelse med bygning af stensætninger, siger indehaver Karl Johan Zøllner.

Karl Johan Zøllner grundlagde virksomheden i 2006. Han er uddannet landmand og har altid været fascineret af at arbejde med store maskiner.

– Jeg har også været i Australien, hvor jeg også arbejdede med store maskiner, så interessen har altid været der. Og nu er kystsikring efterhånden gået hen og blevet vores speciale, og den typer af opgaver kræver jo også store maskiner. Vi forventer, at de kommende år bringer endnu flere af disse opgaver, siger Karl Johan Zøllner.

Cat 980K hjullæsser på arbejde på Kalundborg Havn

Som en del af succesen nævner Karl Johan Zøllner de driftssikre Cat maskiner med få reparationer. For ham er det vigtigt med noget stærkt grej, der bare kører. Men også hans dygtige og specialiserede medarbejdere, som han råder over til kystsikringsopgaver, gør en stor forskel. En af dem er Bent Andersen. Med en fortid hos blandt Aarsleff, hvor han også arbejdede med havneudvidelser.

– Komfort og hydraulik skal være i orden, siger den 60 årige maskinfører af Cat 349EL gravemaskinen. Så er det en god arbejdsdag for mig, når grejet bare kører, lyder det fra Bent Andersen.