Zeppelins democenter sikrer effektiv og grundig oplæring

Cat 326 gravemaskine købt efter grundig træning

Hejnsvig Maskinstation fik pludselig travlt med at handle maskine. Et nyt projekt krævede nemlig en maskine, der var større, end dem firmaet i forvejen rådede over, og så skulle der handles hurtigt.

 En ordre på etablering af fem nye viadukter på Fyn satte gang i investeringslysten hos Hejnsvig Maskinstation. Og efter en grundig demonstration og introduktion på Zeppelins nye democenter i Skejby var firmaet klar til at købe. Valget faldt på en brugt Cat 326 gravemaskine med 3D maskinstyring.

– Vi fik afprøvet maskinen i praksis og fik forklaret de forskellige teknologier. Det virker rigtigt godt, at vi kan teste maskinen, uden at vi bliver forstyrret. Vi kan bedre koncentrere os, om det vi får at vide, når vi står i rolige omgivelser, i stedet for at få den demonstreret på selve byggepladsen. Vi havde også nogle spørgsmål til maskinens joystick, og så hentede produktchefen to montører fra værkstedet lige ved siden af, så vi kunne få svarene med det samme, siger Peter Brink.

Peter Brink foran Hejnsvig Maskinstations nyeste investering
Peter Brink foran Hejnsvig Maskinstations nyeste investering

Peter Brink har stået for indkøbet sammen med en af firmaets maskinførere og bliver snart en del af sine forældres virksomhed. Et generationsskifte er således undervejs inden for den nærmeste fremtid. Peter Brink bliver dermed medejer af en virksomhed, som oprindeligt startede som en traditionel maskinstation, men som nu mere og mere bevæger sig over i anlægs- og entreprenørbranchen.

– Vi arbejder både for private og erhverv og kører fast for Billund Spildevand. Vi stræber efter at lytte til vores dygtige medarbejdere. Jeg mener, det er måden til at blive mere effektiv på, siger Peter Brink.

Den 28 årige kommende medejer ser også planlægning og forberedelse som nogle af de vigtige parametre for at drive en rentabel virksomhed.

– Ved at prøve maskinen af først, så har vi forberedt os så godt vi kunne til hurtigt at sætte den i drift ved levering. 326 gravemaskinen havde også en fornuftig pris og et fornuftigt timetal, og så er det også vigtigt, at maskinen har en fornuftig gensalgsværdi, lyder vurderingen fra Peter Brink.

Men virksomheden har også måttet konstatere, at kravene til maskinerne stiger.

– Vi oplever, at vi har mistet opgaver, fordi vi ikke har haft de rigtige maskiner med de rigtige teknologier. 3D maskinstyring er ofte et krav, men det kan vi klare nu, siger Peter Brink.

Hejnsvig Maskinstation er autoriseret kloakmester, og det er Peters mor Tove Brink, der har autorisationen. Oftest sidder hun dog på kontoret og klarer det administrative.

– Men i travle perioder hænder det, at hun må forlade computerskærmen og give en hånd med, når der fx skal lægges kloakrør. Jeg skal på et tidspunkt selv på skolebænken for at blive autoriseret, så jeg kan køre virksomheden videre uden min mors autorisation, siger Peter Brink.

Læs mere om Cat 326